Arrangementen en evenementen

Abel-Office regelt het

Arrangementen en evenementen

Abel-Office organiseert ook bedrijfsuitjes

Arrangementen en evenementen

Wandelpluktochten met kruidenroomboter maken
Agenda Wandelen en Fietsen Krimpenerwaard

Wandelen en Fietsen Krimpenerwaard organiseert regelmatig wandelingen. Hou deze agenda en de facebookpagina goed in de gaten voor nieuwe activiteiten. https://www.facebook.com/WandelenFietsenKrimpenerwaard/ 

Maar u kunt natuurlijk ook een wandeling of fiets arrangement op maat door ons laten verzorgen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Herfst wandelarrangement op een zonnige dag met enthousiaste wandelaars

De dagen worden korter, de temperatuur daalt. Dan is het juist heel gezond om de buitenlucht in te gaan en een lekkere wandeling te maken.
Op zondag 21 oktober organiseerde Wandel- en fietsen Krimpenerwaard een Herfst wandelarrangement.
Gids Maurice Kruk startte om 13.15 uur vanaf het Concordiaplein in Haastrecht. De route liep door het Haastrechtse bos en de aanliggende polder Bilwijk. Het was een wandeling van ong. 10 km.
Na afloop van de wandeling konden de deelnemers bijkomen en gezellig napraten in CafĂ© Huis den Hoek in Haastrecht met soep, lekkere drankjes en bitterhapjes. 

 Plukwandeling met kruidenroomboter maken was een groot succes!

Op 4 en 11 augustus 2018 vond op een mooie zomerse ochtend de kruidenplukwandeling plaats. De deelnemers vertrokken na een kopje koffie / thee / water met gids Maurice Kruk voor een plukwandeling door Polder Stein in Haastrecht. Tijdens deze wandeling vertelde de gids welke planten en kruiden eetbaar waren en welke beslist niet. Helaas waren er vanwege de langdurige droogte van deze zomer niet veel planten en kruiden beschikmbaar, maar nog wel genoeg om hiermee de roomboter op smaak te brengen.

Bij terugkomst aan de Steinsedijk werd er vooral veel water gedronken en konden de deelnemers hun maag vullen met lekkere zelfgebakken plaatkoek met kokos en noten. Daarna werden de kruiden gewassen en ging men aan een lange tuintafel onder de walnotenboom met uitzicht op de polder aan de slag.

Alle deelnemers gingen enthousiast en voldaan met een potje heerlijke kruidenboter weer naar huis.

f9d5f987 78de 4770 a5ef 2276485d204b           IMG 3318

 

 6428f8ae 7f32 4626 b318 21f1de351650          IMG 3319

Wandelen en fietsen Krimpenerwaard heeft verschillende arrangementen waarmee u de mooie Krimpenerwaard wandelend of fietsend kunt ontdekken.

Enkele voorbeelden:

Enkeltje Vlist met gids

Wandeling van 7,5 km van Haastrecht naar Vlist; terug op eigen gelegenheid met de bus. We wandelen over grotendeels onverharde paden, dwars door weilanden en over een ruige houtkade. Hier kunnen we het weidse polderland met zijn bijzondere geschiedenis beleven. Onderweg zien we planten en dieren van het veengebied.

Startpunt: TOP Haastrecht http://www.toproutenetwerk.nl/alle-tops/haastrecht.html

Eindpunt: De Vlisterstee, bushalte lijn 106 Connexxion

Stein & Erasmus met gids

Wandeling 6,5 km door het land van Stein ten noorden van Haastrecht. Erasmus woonde en werkte in het voormalige Klooster Stein, nu een boerderij. We wandelen over een tiendweg, een stukje boerenland langs een kaasboerderij met streekproducten en een jaagpad langs de Hollandse IJssel. Onderweg veel aandacht voor de geschiedenis van het landschap.

 Max aantal personen: 15 personen, minimaal 8 personen. Duur: 3 uur

Barende boerinnen met gids

Wandeling van 9,5 km van Haastrecht naar Vlist en weer terug naar Haastrecht. We wandelen over grotendeels onverharde paden, dwars door het weiland via het Kraamvrouwenpad en over een ruige houtkade. Langs het nieuwe prachtige natuurreservaat en waterbergingslocatie de Hooge Boezem achter Haastrecht en boezemmolen nr. 6 langs de Vlist. Deze wandeling kan niet worden gemaakt tijdens het broedseizoen van 15 maart-15 juni.

Veen en water met gids

Fietstocht van 23 km door Vlist, Stolwijk en Bergambacht. Het polderland op zijn mooist! Beleef het water en dik water van de Krimpenerwaard vanaf de fiets.

Wandelen en varen met gids

Een wandeling met gids vanaf Haastrecht naar Oudewater van 10 km. Via de Steinsedijk langs de eeuwenoude boerderijen en door Hekendorp lopen we naar het mooie centrum van Oudewater. Daar ligt een boot klaar die u over de Hollandse IJssel weer terugvaart naar Haastrecht.

Alle arrangementen zijn uit te breiden met een lunch, workshop, high-tea, high-wine en nog veel meer.

Voor meer informatie, mogelijkheden en de tarieven neem je contact op met Simone Abel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-10434758.

Er opuit in de Oude Hollandse Waterlinie

https://www.struinenenvorsen.nl/media/uploads/files/Waterlinies_digiboekje.pdf

 

Abel-Office
Steinsedijk 7a
2851 LA  Haastrecht
06-10434758
info@abeloffice.nl

ABEL-OFFICE-SITE-3 17 ABEL-OFFICE-SITE-3 19

©Abel-Office  |  disclaimer  |  webdesign: AzimDezign.nl | Ontwikkeld door BURO210